Körfez Devlet Hastanesi

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü
Körfez Devlet Hastanesi

Güncelleme Tarihi: 02/03/2018

Körfez Devlet Hastanesi 05.11.2002 tarih ve 11889 sayılı makam onayına istinaden Mart 2003 tarihinden itibaren poliklinik hizmeti vermeye başlamış olup 27.01.2004 tarihinden sonra yataklı tedavi hizmeti vermeye başlamıştır.

Körfez Devlet Hastanesi yeni hastane binası yaklaşık 10.000 metrekarelik bir kapalı alana inşa edilecektir.  Körfez Belediyesi’nin yapımını üstlendiği yeni hastane binası 75 yatakla hizmet verecektir. 12 yataklı bir yoğun bakımasahip olacak yeni binamız modern bir görünüme ve donanıma sahip olacak şekilde planlanmıştır. Hizmet kalitesinin de artacağı yeni binada hasta kapasitemizin yaklaşık 2 katına kadar çıkması beklenmektedir.  Sağlık Bakanlığı tarafından projesi onaylanan binamızın önümüzdeki aylarda temeli atılması planlanmaktadır. Kısa bir sürede tamamlanarak, 2019 yılında halka hizmete açılması hedeflenmektedir. Eski binalar yeni binaya entegre edilerek kullanılmaya devam edilecektir. Eski binalarda da yeni düzenlemeler yapılmaya başlanmış ve düzenlemelere devam edilecektir. Halkımıza en iyi, en kaliteli hizmeti sunabilmek için Körfez Devlet Hastanesi olarak, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nün desteği ve Körfez Belediyesi işbirliğiyle yapabileceğimizin en iyisini yaparak, hizmet kalitemizi arttırmaya devam edeceğiz.